Van Basten lyrisch: 'Bayern, Liverpool... Hij kan bij elke club terecht'

Van Basten lyrisch: 'Bayern, Liverpool... Hij kan bij elke club terecht'

22 april - 21:09
65

Marco van Basten is onder de indruk van het werk van Arne Slot bij FeyenoordSan Marco denkt dat de 45-jarige trainer bij iedere Europese topclub kan slagen.

In de absolute top begint de trainerscarrousel te draaien. Onder meer bij Liverpool komt er een plek vrij, door het vertrek van Jürgen Klopp. "Ik vind hem echt heel goed", stelt Van Basten bij Rondo op Ziggo Sport. "Hij kan overal terecht. Bayern München, Liverpool, noem maar op. Daar ben ik echt van overtuigd."

"Ik heb een paar keer met hem gesproken en wat hij doet en wat hij ziet, vind ik heel sterk", gaat de lovende oud-spits verder. "Hij gaat heel goed met de spelersgroep om, is tactisch zwaar goed onderlegd, kan het goed uitleggen en is rustig en intelligent. Ik denk dat hij bij elke club terecht kan, ja. Ook bij de hele moeilijke clubs, omdat hij zo intelligent is."

Van Basten benadrukt dat Slot in de Europese top kan werken, omdat hij AZ en Feyenoord ook aan het voetballen heeft gekregen. "Ik denk dat het alleen maar makkelijker voor hem zou worden, omdat je betere spelers hebt die eerder begrijpen wat je wil. Dat zijn ook meer koppige spelers, maar ik denk dat Slot slim genoeg is om dat te sturen."