Janssen uit zorgen bij Vitesse: 'Die hebben ook een gezin te onderhouden, pittig'

Janssen uit zorgen bij Vitesse: 'Die hebben ook een gezin te onderhouden, pittig'

22 april - 22:02
13

Theo Janssen heeft zich uitgelaten over de degradatie van Vitesse. De clubman, die in Arnhem de functie van hoofdscout bekleedt, beseft dat veel mensen hun baan gaan verliezen.

"De degradatie komt hard binnen", stelt Janssen bij Rondo op Ziggo Sport. De voormalig middenvelder geeft aan naast werknemer ook 'supporter' te zijn van Vitesse. "We hebben het wel al een tijdje zien aankomen, maar ik vind het vooral pijnlijk voor de mensen die al heel lang bij Vitesse werken en er straks niet meer kunnen werken. Die hebben ook een gezin te onderhouden, dat vind ik wel pittig."

Wedden

Meer odds

Vitesse kreeg vorige week achttien punten in mindering wegens het niet voldoen aan de licentie-eisen. De Arnhemmers staan op -1 punt, wat betekent dat lijfsbehoud niet meer mogelijk is. "Met Edwin Reijntjes en Paul van der Kraan hebben we nu twee mensen die heel duidelijk zijn, ook dat er banen gaan verdwijnen omdat de begroting naar beneden gaat", aldus Janssen. "Hoe het voor mij zit weet ik niet, ik heb nog twee jaar contract en heb het gevoel dat ik op mijn plek zit. Ik denk niet dat ze heel snel afscheid van me zouden nemen, maar zeker weten doe ik het niet."

"Daarin moet je ook reëel zijn en ben ik een van de gezichten van de club. Maar het gaat niet om mij", benadrukt hij. "Het is voor mij net zo erg als voor al die andere mensen." Janssen is hoopvol richting de nabije toekomst. "Ik zie wel een bepaalde kracht en visie dat iedereen z'n schouders eronder wil zetten. Daar houd ik van."