Wild gerucht uit Engeland: Ajax praat over terugkeer Kroes en kiest gelijk trainer

Wild gerucht uit Engeland: Ajax praat over terugkeer Kroes en kiest gelijk trainer

23 april - 20:28 Laatste update: 20:38
77

Een Engelse reporter heeft dinsdag een wild gerucht over Ajax gedeeld via X. Volgens Sam C zouden de Amsterdammers praten over een terugkeer van Alex Kroes en die zou dan bij een mogelijke nieuwe aanstelling direct een coach voor volgend seizoen bekendmaken.

Volgens Sam C wordt Graham Potter de trainer van Ajax als Kroes terugkeert. Intern zouden er enkel nog gesprekken gevoerd worden over die terugkeer van Kroes, maar de kans zou volgens clubofficials groot zijn dat hij weer algemeen directeur wordt. Eerder werd al bekend dat Potter in onderhandeling was met Ajax, maar volgens Sam C waren die gesprekken al in een ver stadium. Er zou al een contract voor de Engelsman klaar liggen in de Johan Cruijff ArenA.

Wedden

Meer odds

Voetbal International kwam begin april met het nieuws dat Potter wel zou hebben gesproken met Ajax, maar de stekker uit de onderhandelingen zou hebben getrokken. Dit bericht kwam vlak na het nieuws van Ajax over het schorsen en een voorgenomen ontslag van Kroes. Sam C was overigens ook de eerste die melding maakte van gesprekken tussen Ajax en Potter. Volgens de Twitteraar komt de Engelsman dus direct weer prominent in beeld als Kroes terugkeert.

Voor het afscheid van Kroes meldde Johan Inan, Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad, ook al dat Kroes en Potter goede gesprekken hadden gevoerd. "Ajax ziet hem nog steeds als optie. Sterker nog, hij prijkt nog bovenaan het lijstje. Kroes heeft in zijn rustjaar de banden met bepaalde managements aangehaald en heeft ook geprobeerd meerdere managers te leren kennen. Eén daarvan was Potter. Dat klikte. In de voorbije interlandperiode zaten ze weer met elkaar om tafel, daar zaten ook Kelvin de Lang en Marijn Beuker bij”, vertelde Inan in de AD Voetbalpodcast.