Koeman praat met De Jong en Memphis: 'Niet nu al een streep doorheen zetten'

Koeman praat met De Jong en Memphis: 'Niet nu al een streep doorheen zetten'

24 april - 19:36
11

Ronald Koeman blijft richting het EK in Duitsland rekenen op Frenkie de Jong en Memphis Depay. De twee sleutelspelers van het Nederlands elftal raakten onlangs geblesseerd bij respectievelijk FC Barcelona en Atlético Madrid.

De Jong liep opnieuw een enkelblessure op en komt dit seizoen niet meer in actie voor Barça. Memphis kampt met spierproblemen. Koeman heeft de hoop desondanks niet verloren. "Vooralsnog reken ik op ze. Het is te voorbarig nu al een streep door hun naam te zetten", laat de bondscoach vanuit Spanje weten aan het Algemeen Dagblad.

Ook het evidente belang van De Jong en Memphis voor Oranje is een reden voor Koeman om de twee niet te vroeg af te schrijven. Het zou de bondscoach dan ook goed uitkomen als de EK-selecties worden verruimd van 23 naar 26 spelers. "Dat zou ruimte bieden om ook een twijfelgeval mee te nemen naar Duitsland."

Koeman, die maandag een bezoek bracht aan De Jong in Barcelona, wil de komende weken eerst zien hoe de middenvelder zich herstelt. "Daarna is er nog genoeg tijd om beslissingen te nemen", aldus de bondscoach, die zich ook niet druk maakt over het gebrek aan wedstrijdritme bij Memphis. "Memphis maakte dat al op het laatste WK mee."

Koeman moet uiterlijk 7 juni doorgeven welke internationals hij meeneemt naar Duitsland. De eerste EK-wedstrijd van het Nederlands elftal staat op de planning voor 16 juni, in Hamburg tegen Polen.

Alles weten over de situatie van Frenkie én welke Feyenoorders gaan zeker mee naar het EK? Bekijk Studio Oranje nu hieronder!