'Bayern wil shoppen bij Leverkusen, Real Madrid aast óók op Duitse stopper'

'Bayern wil shoppen bij Leverkusen, Real Madrid aast óók op Duitse stopper'

24 april - 22:12
18

De kans bestaat dat er de komende weken tientallen miljoenen worden uitgegeven aan Duitse verdedigers. Jonathan Tah (Bayer Leverkusen) én Malick Thiaw (AC Milan) zijn in trek bij respectievelijk Bayern München en Real Madrid.

Bayern wil Tah deze zomer dolgraag overnemen van landskampioen Leverkusen, melden de Duitse tak van Sky Sport woensdag. De 28-jarige verdediger maakt dit seizoen veel indruk, speelde zich in de basis van EK-organisator Duitsland en heeft over belangstelling niet te klagen.

Op dit moment lijkt Bayern München het meest concreet. De club heeft al met zijn management gesproken wil doorpakken voor Tah als de nieuwe trainer is aangesteld. Mocht de Duitser de overstap maken, dan heeft Matthijs de Ligt er een serieuze concurrent bij.

Ook Thiaw staat mogelijk voor een toptransfer. De Duitse verdediger van AC Milan staat hoog op de lijst bij Real Madrid, aldus BILD. Hij wordt door de aanstaande kampioen van Spanje gezien als een vervanger voor Rafa Marin, die op zijn beurt op weg lijkt naar Bayer Leverkusen als Tah vertrekt.