Real verwacht snelle terugkeer van sterkhouder: 'Zou volgende week kunnen spelen'

Real verwacht snelle terugkeer van sterkhouder: 'Zou volgende week kunnen spelen'

25 april - 14:13
14

Thibaut Courtois kan mogelijk veel eerder in actie komen dan in eerste instantie verwacht werd. Carlo Ancelotti, de hoofdtrainer van Real Madrid, geeft op een persconferentie aan dat zijn doelman mogelijk volgend weekend, tegen Cádiz, al inzetbaar is.

"Courtois is in goeden doen", begint Ancelotti op de persconferentie van Real Madrid. "Hij zou volgende week kunnen spelen tegen Cádiz", geeft de Italiaan verrassend aan. Real Madrid neemt het zaterdag 4 mei op tegen Cádiz in Bernabéu.

Courtois raakte rond augustus uit de gratie, doordat de doelman een gescheurde kruisbandblessure opliep in zijn linkerknie. Courtois leek maanden later al dichtbij een rentree, maar raakte vervolgens wederom geblesseerd aan zijn meniscus in de rechterknie. Het seizoen leek voorbij, maar Courtois is nu toch eerder terug dan verwacht. 

Real Madrid en Courtois zijn dicht bij het kampioenschap in La Liga. In El Clásico werd er met 3-2 gewonnen van FC Barcelona. Hierdoor is het gat met de Catalanen gegroeid naar elf punten. Er zijn nog zes speelronden te gaan in de Spaanse competitie.