'Lijstje met Slot-opvolgers ligt klaar: voornamelijk buitenlandse kandidaten'

'Lijstje met Slot-opvolgers ligt klaar: voornamelijk buitenlandse kandidaten'

25 april - 14:46 Laatste update: 14:48
63

Er ligt bij Feyenoord al een lijstje klaar met mogelijke opvolgers voor Arne Slot, zo meldt 1908. Er zijn voornamelijk buitenlanders in beeld bij de clubleiding en dus ligt het niet voor de hand dat er een Nederlander aan het roer komt te staan. Ook gaat het medium in op de onderhandelingen met Liverpool.

Feyenoord veegde het openingsbod met een waarde van bijna tien miljoen euro van tafel. 'Liverpool heeft zich formeel nog niet gemeld met een nieuwe aanbieding, maar die hangt uiteraard wel in de lucht', schrijft het medium. Ingewijden melden aan 1908 dat er vanuit Engeland hoop is dat er een deal gesloten kan worden tussen de twaalf en dertien miljoen euro. 

Binnen Feyenoord weet men dat Slot 'héél graag' de overstap wil maken naar Liverpool. De verwachting is dat de club uiteindelijk mee gaat werken aan de deal. Het is de bedoeling dat assistent-trainer Sipke Hulshof en performance coach Peeters ook de overstap gaan maken naar Liverpool, mits er een overeenkomst wordt gesloten. 'Maar er is ook lichte beweging rond nieuwkomer Etienne Reijnen (Analist & Adviseur van de technische staf, red.).'

In de zomer van 2023 probeerde Tottenham Hotspur Slot al te overtuigen van een overstap naar Engeland. Wegens de nadrukkelijke interesse van de club uit Noord-Londen lag er toen al een lijstje met mogelijke opvolgers klaar in De Kuip. Er worden nu intern discussies gevoerd over de opvolging van Slot en men hoopt een unanieme kandidaat te vinden. 'Er zitten absolute topkandidaten tussen en deze komen voornamelijk uit het buitenland. Er zitten bijvoorbeeld vele Scandinaviërs tussen. Het is dus allesbehalve een uitgemaakte zaak dat Feyenoord voor een Nederlandse trainer gaat, mocht Slot naar Liverpool verkassen', klinkt het.

Op donderdag worden er verder geen grote ontwikkelingen verwacht in de onderhandelingen, want Feyenoord speelt in de avond om 21.00 uur een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. 'Verder is algemeen- en technisch directeur Dennis te Kloese aanwezig in Madrid, waar hij woensdagavond heen vloog voor de European Club Association meeting', schrijft 1908. Ook wordt er gemeld dat Feyenoord op dit moment nog niet concreet is voor een mogelijke opvolger.