KNVB-arts laat Koeman opgelucht ademhalen: 'Geen reden dat hij het EK niet haalt'

KNVB-arts laat Koeman opgelucht ademhalen: 'Geen reden dat hij het EK niet haalt'

25 april - 15:42 Laatste update: 26 april - 10:22
24

De KNVB verwacht dat Frenkie de Jong op tijd fit is voor het EK. De 26-jarige middenvelder liep zondagavond een enkelblessure op tijdens El Clásico. Het lijkt in clubverband einde seizoen voor De Jong, maar KNVB-arts Edwin Goedhart komt donderdag met positief nieuws.

"Vooralsnog hebben we geen reden om aan te nemen dat hij het EK niet gaat halen", aldus Goedhart tegenover Voetbal International. De schrik zat er na El Clásico echter goed in. De medische staf van Barça meldde eerder nog dat het om een enkelverzwikking gaat. Een hersteltijd werd niet genoemd.

Koeman gaf eerder deze week ook al aan richting het EK in Duitsland 'gewoon' te rekenen op De Jong én Memphis Depay. "Het is te voorbarig nu al een streep door hun naam te zetten", liet de bondscoach vanuit Spanje weten aan het Algemeen Dagblad.

Volgens Spaanse media is De Jong vijf tot zes weken uit de roulatie. Oranje begint het EK op 16 juni tegen Polen. Frankrijk (21 juni) en Oostenrijk (25 juni) zijn de andere tegenstanders in de groepsfase. Het toernooi begint over precies vijftig dagen met Duitsland - Schotland als openingswedstrijd.