'Knieval Van Praag komt te laat: rvc-voorzitter vertrekt spoedig bij Ajax'

'Knieval Van Praag komt te laat: rvc-voorzitter vertrekt spoedig bij Ajax'

25 april - 17:25
87

Michael van Praag gaat Ajax naar verwachting binnen afzienbare tijd verlaten. Dat meldt Het Parool, dat weet dat de bestuurlijke rust nog niet is teruggekeerd in Amsterdam na de terugkeer van Alex Kroes.

Ajax maakte donderdag plots melding van de terugkeer van Kroes. Niet als algemeen directeur, maar titulair technisch directeur. Dat betekent in principe dat hij geen tekenbevoegdheid heeft. Van Praag keert daarmee enigszins op zijn schreden terug, nadat hij de deur eerder nog hardhandig dichtdeed. "Wij zijn niet doof voor de geluiden om ons heen", gaf de voorzitter van de raad van commissarissen als verklaring.

Toch lijkt de knieval van Van Praag te laat te komen. 'De rvc van Ajax heeft immers een zeer zwakke indruk achter gelaten door Kroes eerst te ontslaan, en daar drie weken later op terug te komen. Ook bij de presentatie van het KPMG-rapport naar vermeende belangenverstrengeling van Mislintat maakte de rvc in de ogen van de bestuursraad een zwakke beurt', schrijft Het Parool.

Achter de schermen wordt daarom nog steeds gezocht naar vervangers van de huidige rvc-leden. Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen kondigden onlangs zelf al hun vertrek aan, maar ook Van Praag en Leo Van Wijk zullen de rvc 'binnen afzienbare tijd verlaten', klinkt het. Alleen voetbalcommissaris Danny Blind blijft waarschijnlijk buiten schot.