'Feyenoord en Liverpool akkoord: Slot krijgt droomtransfer'

'Feyenoord en Liverpool akkoord: Slot krijgt droomtransfer'

26 april - 21:35 Laatste update: 21:49
289

Feyenoord en Liverpool hebben een mondeling akkoord bereikt over Arne Slot. Dat melden Voetbal International en het Algemeen Dagblad vrijdagavond. Daarmee staat niets een overstap van de trainer naar Anfield nog in de weg. Er wordt spoedig witte rook verwacht.

Na de gewonnen bekerfinale tegen NEC kwam naar buiten dat Slot de topkandidaat is om Jürgen Klopp op te volgen. The Reds gaven de afgelopen dagen gas voor de Nederlander en met succes. Na goede onderhandelingen op vrijdag, heeft Feyenoord ingestemd met de afkoopsom. VI en AD melden niets over de hoogte van het bedrag, maar naar verluidt gaat het om tien à vijftien miljoen euro.

Wedden

Meer odds

Beide partijen zetten de deal nu op papier, waarna de deal zaterdag al beklonken kan worden. Daarmee gaat voor Slot een droom in vervulling. Hij wilde na drie jaar Feyenoord, waarin de landstitel en de KNVB Beker werden gewonnen en een Conference League-finale werd bereikt, een volgende stap zetten. Vorig jaar genoot Slot al interesse van clubs als Chelsea en Tottenham Hotspur, nu gaat hij bij Liverpool alsnog in de top van de Premier League aan de slag. 

De oefenmeester uit Bergentheim wacht in Liverpool een grote uitdaging. Na negen seizoenen zwaait de geliefde Klopp af op Anfield.