Willem II moet promotiefeest uitstellen na gelijkspel in kraker

26 april - 21:57 Laatste update: 22:09
168

Willem II is er nog niet in geslaagd om promotie naar de Eredivisie veilig te stellen. De Keuken Kampioen Divisie-kraker tegen FC Groningen eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Tilburg schudde vrijdagavond op zijn grondvesten, want een zege op concurrent FC Groningen zou genoeg zijn om terug te keren in de Eredivisie, na een afwezigheid van twee jaar. De bezoekers kwamen echter sterker uit de startblokken. Romano Postema zorgde na een klein halfuur voor de eerste serieuze kans, maar hij stuitte op doelman Joshua Smits.

Ook in de tweede helft kwam het eerste gevaar van Groningen. Met een knappe tackle voorkwam Willem II-verdediger Erik Schouten de 0-1. Niet veel later was het aan de andere kant vervolgens wel raak. Nick Doodeman kreeg vanuit een moeilijke hoek de kans om uit te halen en deed dat fraai. Het was tegen de verhouding in, maar de Willem II-fans waren uitzinnig van vreugde.

Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong. Jorg Schreuders schoot beheerst raak na een goede schijnbeweging. In het slot was het spannend, maar Willem II moest het promotiefeestje uitstellen. Toch biedt het 1-1 gelijkspel perspectief voor de Tilburgers, die Groningen op afstand houden. De kans is groot dat er spoedig alsnog feest gevierd kan worden in Tilburg.

Jong Ajax - Roda JC 1-1
Roda JC liet dure punten liggen in de strijd om promotie naar de Eredivisie. De Limburgers wisten niet te winnen bij Jong Ajax: 1-1. De ploeg van Bas Sibum begon nog wel voortvarend. Na een enorme blunder van doelman Charlie Setford schoof Vaclav Sejk de bal in het lege doel. Niet veel later knalde Silvano Vos evenwel de gelijkmaker binnen.

Roda JC heeft nu nog één punt meer dan FC Groningen. De concurrenten staan op de laatste speeldag ook nog tegenover elkaar.

SC Cambuur - FC Dordrecht 3-3
SC Cambuur en FC Dordrecht speelden ook gelijk in een spectaculair duel. Coach Henk de Jong hoopte met de Leeuwarders nog deelname aan de play-offs af te dwingen, maar daarvoor moest Dordrecht wel verslagen worden. De fanatieke thuisploeg scoorde voor rust twee keer via Roberts Uldrikis, terwijl Ilias Sebaoui iets terugdeed.

Ook in de tweede helft streden beide teams voor elke meter. Milan Smit verdubbelde de marge, maar Shiloh ’t Zand bracht de spanning snel weer terug. Adrian Segecic sleepte vervolgens een punt uit het vuur voor Dordrecht, dat rechtstreekse promotie desondanks uit zicht ziet verdwijnen.