Gravenberch: 'Dat zal geen rol meer spelen, anders roept Koeman mij nu niet op'

Oranje-uitnodiging kwam onverwacht: 'Maar heb mijn zomervakantie nog niet geboekt'

28 mei om 06:45

Ryan Gravenberch houdt goede hoop op een definitieve uitnodiging voor het EK in Duitsland. Dat het laatste optreden van de 22-jarige middenvelder in Oranje stamt uit september 2022, mag volgens hem geen probleem zijn.

"Het is wel verrassend dat ik hier sta, geeft Gravenberch toe in het Algemeen Dagblad. "In de zin van dat ik er lang niet bij ben geweest." Toch heeft de middenvelder van Liverpool wel het idee dat 'ze' hem altijd in het vizier hebben gehouden bij Oranje. "Koeman is zelfs een keer naar Liverpool gekomen."

Gravenberch stond er een tijdje niet goed op bij de bondscoach, nadat hij een uitnodiging van Jong Oranje afsloeg om bij Liverpool te blijven. Na een gesprek met Koeman is de lucht geklaard, vertelt Gravenberch. "Het zal geen rol meer spelen, anders roept de bondscoach mij ook niet op voor deze stage, denk ik."

Met het definitief ontbreken van Marten de Roon in de selectie van Oranje, groeien de kansen voor Gravenberch. "Ik heb nog geen zomervakantie geboekt, haha. We wachten af tot de definitieve selectie." Het is al een flinke tijd geleden dat hij voor het laatst minuten maakte voor Oranje. "Een minuut tegen België in september 2022? Kun je nagaan... Maar ik ben er weer, dat is het belangrijkste. De kwaliteiten zijn hetzelfde, dat wil ik hier laten zien."