Junker prijst Feyenoord-target: 'Priske lijkt op Slot'

Junker enthousiast over Feyenoord-keuze: 'In die zin lijkt Priske op Slot'

28 mei om 09:52
Laatste update: 28 mei om 15:04

Brian Priske is een moderne coach die doet denken aan Arne Slot. Dat stelt Mads Junker, die enthousiast is over de mogelijke komst van zijn landgenoot naar Feyenoord. De huidig trainer van Sparta Praag lijkt hard op weg om aan de slag te gaan in De Kuip.

Junker weet dat Priske, net als Slot, voor aanvallend voetbal staat, gericht op balbezit en met veel druk op de tegenstander. "Kijk de wedstrijden in de Europa League er maar op na. In de groepsfase werd Real Betis in eigen huis verslagen en in de tussenronde wonnen ze afgetekend van Galatasaray", zegt de oud-aanvaller van Vitesse en Roda JC tegen ESPN. "In de achtste finale was Liverpool uiteindelijk veel te sterk, maar ook in die wedstrijden zaten goede fases. De eerste twintig minuten in eigen huis waren bijvoorbeeld écht goed."

Junker, tegenwoordig analist op de Deense televisie, ziet dat Priske onderdeel is van een interessante golf trainers uit Denemarken, met Thomas Frank (Brentford) en bondscoach Kasper Hjulmand als bekendste voorbeelden. "De nieuwe Deense trainer is een moderne trainer, met veel oog voor het menselijke aspect. In die zin lijkt hij op Arne Slot. Net als Slot werkt hij bovendien ontzettend hard, hij is geïnteresseerd in de media, en hij praat, ook op persconferenties, heel inhoudelijk over voetbal. Beiden hebben een mooie carrière als speler gehad, maar zijn als trainer talentvoller dan ze als speler waren."

Junker weet dat Priske prima Nederlands spreekt. Hij vindt de stap naar Feyenoord logisch. "Ik was in ieder geval minder verrast dan jullie. Het is voor Feyenoord en Priske eigenlijk een heel logisch moment om met elkaar in zee te gaan. Aan de ene kant heeft Priske zich bewezen als een interessante, ambitieuze trainer die prijzen kan winnen. Aan de andere kant staat de Nederlandse competitie hoger aangeschreven dan de Deense, Belgische of Tsjechische competitie en heeft Feyenoord zich getoond als een springplank naar de Europese top, kijk maar naar Arne Slot."

Ook Kenneth Perez was al lovend over Priske, met wie hij samenspeelde in het nationale elftal. De ESPN-analist noemde hem een 'kampioenenmaker'. Priske leidde Sparta Praag vorig seizoen voor het eerst in negen jaar naar de landstitel. Dit jaar werd zelfs de dubbel veroverd.