Meijer ziet Frimpong graag in de basis van Oranje

Frimpong gezien als Oranje-aanvaller: 'Dan kun je heel veel teams pijn doen'

29 mei om 09:37
Laatste update: 29 mei om 09:37

Erik Meijer, voormalig Bayer Leverkusen-speler en huidig analist, pleit voor een basisplek voor Jeremie Frimpong in het Nederlands elftal. De analist ziet hem graag in de aanval, voor Denzel Dumfries, spelen.

"Als wij straks met Oranje niet zo dominant kunnen spelen, dan kan snelheid een goed wapen zijn", begint Meijer zijn pleidooi tegenover Voetbal International. "Dan heb je Donyell Malen, Memphis Depay en nog Frimpong erbij. Dan kun je heel veel teams pijn doen." In de verloren Europa League finale van Leverkusen tegen Atalanta Bergamo bekleedde Frimpong een soortgelijke rol.

"Ik vond hem tot nu toe in Oranje een beetje mat", stelt Meijer echter. "Die wedstrijd tegen Schotland was ik zelfs een beetje teleurgesteld in hem, aangezien ik hem daarvoor aan het werk had gezien in de Bundesliga, waar ik hem alleen maar complimenten kon geven. Nu was hij gewoon zwak, hij durfde geen acties te maken en kwam weinig op volle snelheid. Even later kwam Dumfries erin en die liet even zien dat het ook anders kan."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje in aanloop naar de definitieve selectie van Oranje: