'Feyenoord ziet bod op Priske afgeslagen'

'Sparta Praag ligt nog dwars: voorstel van Feyenoord afgeslagen'

29 mei om 16:10

Feyenoord is op de achtergrond druk bezig om Brian Priske binnen te halen. De Rotterdammers zagen een eerste bod op de 47-jarige trainer echter afgewezen door Sparta Praag, meldt het Algemeen Dagblad.

De Tsjechische kampioen verlangt een flinke afkoopsom voor Priske, zo weet de krant. Naar verluidt wilde Feyenoord één miljoen euro op tafel leggen, maar dat is in ieder geval niet genoeg. De komst van de Deen is daarmee zeker geen ABC'tje, want Sparta Praag ziet zijn succescoach niet graag vertrekken. 

Feyenoord werkt desondanks gestaag verder aan het vastleggen van Priske, die in De Kuip de opvolger moet worden van Arne Slot. 'Bronnen binnen Feyenoord stellen dat er vermoedelijk na het weekeinde pas meer duidelijkheid kan worden gegeven. Zou dat ook nog een nee kunnen zijn? Als Sparta Praag dwars gaat liggen, zou het kunnen', laat het AD weten.

Priske wil zelf wel dolgraag de stap naar Feyenoord maken. In dat geval wil hij zijn rechterhand Lars Friis mee nemen. Ook performance coach Christian Clarup moet naar Rotterdam komen. Zij gelden als vervangers van respectievelijk Sipke Hulshoff en Ruben Peeters. Met Lukas Babalola heeft Priske ook een andere vertrouweling op zijn lijstje staan.

Of Etienne Reijnen met Slot naar Liverpool gaat, is ondertussen nog altijd onduidelijk. Hij beschikt niet over de juiste trainersdiploma's, waardoor het geen uitgemaakte zaak is dat hij een werkvergunning krijgt.