Smal reageert op overstap van FC Twente naar Feyenoord

Feyenoord-aanwinst stelt zichzelf voor: 'Dat mogen mensen van mij verwachten'

31 mei om 11:38

Gijs Smal is in zijn nopjes met zijn transfer naar Feyenoord. De 26-jarige linksback komt transfervrij over van FC Twente en tekende een contract tot de zomer van 2028 bij de Rotterdammers.

Na vier jaar trekt Smal de deur bij FC Twente achter zich dicht. De linksback was toe aan een stap hogerop. "Dit is de mooie nieuwe uitdaging die ik ambieerde", aldus de linkspoot tegenover de clubsite. "Feyenoord heeft de afgelopen jaren mooie stappen gezet waarop de club verder wil bouwen. Nu is het aan mij om te laten zien dat ik daaraan kan bijdragen."

Smal gaat in op wat de Feyenoord-fans van hem kunnen verwachten de komende seizoenen. "De mensen mogen van mij verwachten dat ik naast het verdedigen ook hier de nodige meters langs de zijlijn ga maken." De linksback kijkt uit naar zijn tijd bij Feyenoord. "Vooral naar het spelen in De Kuip, de vele grote wedstrijden in binnen- en buitenland en dan met name natuurlijk op het podium van de Champions League."

Voor Feyenoord en FC Twente doorliep Smal de jeugdopleiding van FC Volendam. Na een doorbraak bij Het Andere Oranje speelde hij daar zeventig duels in het eerste, waarin hij goed was voor negen goals en zestien assists. Bij FC Twente produceerde Smal vier goals en 21 assists. Bij Feyenoord vervangt Smal in ieder geval tijdelijk de geblesseerde Quilindschy Hartman. De linksback geniet bovendien interesse van Arsenal en Chelsea. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!