Gasperini kreeg aanbiedingen uit Engeland

Succescoach kreeg aanbiedingen uit Engeland: 'Maar houd te veel van Italië'

31 mei om 22:11
Laatste update: 31 mei om 22:37

Gian Piero Gasperini won de Europa League met Atalanta Bergamo en kon daardoor rekenen op interesse vanuit de Premier League. De oefenmeester houdt naar eigen zeggen echter te veel van Italië om te vertrekken.

"Ik ga nu niet weg", bevestigt Gasperini in gesprek met La Gazzetta dello Sport. "Ik heb onlangs een aanbod ontvangen, dat was erg leuk en kwam uit Engeland. Dit jaar heb ik de Europa League gewonnen en daarom komen er voorstellen uit het buitenland, maar ik houd te veel van Italië", aldus de oefenmeester.

"Als ik naar het buitenland ga, denk ik: oh wat heerlijk, kijk naar de sfeer', haalt de Italiaan een wedstrijd op Anfield als voorbeeld aan. "Maar wat moet ik dan doen van maandag tot zaterdag?"

Gasperini lijkt daarmee te bevestigen bij Atalanta te blijven. Naast het winnen van de Europa League eindigde de ploeg van Marten de Roon, Hans Hateboer, Mitchel Bakker en Teun Koopmeiners dit jaar op de vierde plek in de Serie A. Ook de bekerfinale werd bereikt. Die ging echter verloren tegen Juventus (0-1).

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!