Veerman noemt Hummels als uitblinker bij Dortmund

Veerman noemt uitblinker van CL-finalist Dortmund: 'Zit zó veel kwaliteit in'

1 juni om 12:29

Joey Veerman vindt dat Borussia Dortmund meer dan genoeg kwaliteit heeft voor de Champions League-finale. De middenvelder van PSV ziet vooral Mats Hummels als echte rots in de branding bij de Duitsers.

"Zij hebben het super verdiend, want ze hebben ook gewoon heel goede spelers", vertelt Veerman bij RTL over Champions League-finalist Dortmund. "Als je bijvoorbeeld die Hummels ziet, centraal achterin. Die zie je indribbelen en ballen met buitenkant rechts over de verdediging leggen. Die heeft nog heel veel kwaliteit. Sowieso heeft dat elftal genoeg kwaliteit om de Champions League-finale te halen."

Veerman speelde met PSV zelf tegen Borussia Dortmund en ziet waar de Duitsers opponent Real Madrid zaterdag pijn kunnen gaan doen. "Wij zeiden tegen elkaar, in het eerste kwartier hoef je niet op te bouwen in je eigen zestien meter. Met dat publiek erachter, dat is echt bizar. Dan moet je af en toe gewoon de bal wegschieten en dat deden wij niet." PSV moest in de achtste finale van het miljardenbal zijn meerdere erkennen in de Duitse finalist.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!