Cocu met PSV in gesprek over terugkeer

'Cocu staat zes jaar na vertrek voor mogelijke terugkeer bij PSV'

3 juni om 21:53
Laatste update: 4 juni om 10:15

Philip Cocu is in beeld om terug te keren bij PSV. De voormalig speler en hoofdtrainer van de Eindhovenaren heeft recent gesprekken gevoerd over een mogelijke functie in de jeugdopleiding van PSV, zo meldt Voetbal International.

Cocu zou in beeld zijn voor twee verschillende functies. Ten eerste zou hij mogelijk Ernest Faber op kunnen volgen als hoofd jeugdopleiding. Faber bekleedde die functie de afgelopen jaren, maar trekt naar Australië om daar te gaan werken als directeur voetbalzaken bij Adelaide United.

Ook de functie van 'transitiecoach' zou een optie zijn voor Cocu. In de betreffende rol zou Cocu ondersteuning bieden aan talenten die de stap moeten maken van de jeugdopleiding naar het eerste elftal.

In 1995 ging Cocu voor het eerst aan de slag bij PSV, toen als speler. In Eindhoven verdiende hij na drie seizoenen een transfer naar FC Barcelona, waarna hij in de zomer van 2004 weer terugkeerde naar PSV. Na zijn periode als voetballer ging Cocu aan de slag in de jeugdopleiding van PSV en wist hij uiteindelijk door te groeien tot hoofdtrainer van het eerste elftal, een functie die hij tussen 2013 en 2018 vervulde. 

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: