Janssen pleit voor Ajax-terugkeer van Blind

Janssen pleit voor Ajax-terugkeer: 'Hij laat het op heel hoog niveau zien'

4 juni om 07:38
Laatste update: 4 juni om 10:40

Ajax moet Daley Blind terughalen naar Amsterdam, zo meent Theo Janssen bij Rondo. Blind trok de deur van de Johan Cruijff ArenA anderhalf jaar geleden achter zich dicht en was in het afgelopen seizoen een sterkhouder bij Girona, dat met een derde plek wist te verrassen in La Liga. Janssen wijst Blind aan als best presterende Nederlander in het buitenland van het afgelopen seizoen.

"Ik heb heel veel kritiek gehad op Daley, want ik vind dat er heel veel aan te merken is op zijn spel bij het Nederlands elftal", vangt Janssen aan. "Hij was bij Ajax niet meer gewild, moest weg en je ging naar een club waar het prima was als je tiende of twaalfde zou worden. Uiteindelijk speel je bovenin La Liga mee en je hebt een goed seizoen. Dat vind ik echt superknap."

"Ik gun het hem ook", vervolgt de voormalig middenvelder van Vitesse, KRC Genk, FC Twente en Ajax. "Hij is een goede speler in balbezit en hij speelt bij een ploeg die verzorgd voetbal speelt. Daar is hij uitermate geschikt voor. Dat heeft hij een heel seizoen lang laten zien en dat vind ik knap. Hij is topfit. Een speler die Ajax heel goed had kunnen gebruiken."

Onlangs liet Blind zich ontvallen ooit terug te willen keren bij Ajax. "Mijn vertrek had te maken met individuen op dat moment, maar de club Ajax zit nog steeds diep in mijn hart. En daar ga ik het liefst ooit nog naar terug." Als het aan Janssen ligt, aarzelt Ajax niet. "Als hij terug wil, zou ik als Ajax de deur openzetten en hem heel snel terughalen. Hij laat op een heel hoog niveau zien dat hij een prima speler is."

Beluister hieronder de nieuwste Studio Oranje met alle nieuwtjes omtrent de Oranje-selectie!: