Doekhi kan kiezen tussen Nederland en Suriname

Koeman ziet opnieuw Nederlander voor keuze staan: 'Ik heb contact met Suriname'

4 juni om 09:18

Danilho Doekhi kan kiezen voor een interlandcarrière bij Nederland of Suriname. Over minder dan een maand moet de verdediger zich alweer melden bij 1. FC Union Berlin. Op dat moment is het EK in Duitsland nog in volle gang, iets wat dubbel voelt voor Doekhi.

Doekhi speelde een aantal interlands voor Jong Oranje, maar is inmiddels bijna 26 jaar oud en kwam nog nooit dichtbij zijn debuut in het 'grote' Oranje. "In het Nederlands elftal is op mijn plek veel concurrentie. De spelers die daar staan, spelen bij Liverpool, Manchester City en Bayern München", is de verdediger reëel tegenover Voetbal International.

Stanley Menzo, bondscoach van Suriname, waagde daarom een poging bij de oud-Ajacied. "Ik heb contact met Suriname. Er lopen gesprekken", vertelt Doekhi. "Daar denk ik over na. Ik sluit dat zeker niet uit, maar een definitieve beslissing heb ik nog niet gemaakt. Ik zie het als een serieuze optie. Het leeft steeds meer en er komen telkens jongens bij. De komende interlands zitten Etienne Vaessen en Gyrano Kerk voor het eerst bij de selectie. Ik zie een stijgende lijn, daar wordt onderling ook over gesproken."

Doekhi ligt nog één jaar vast bij Union Berlin en staat ook wat clubverband betreft voor een lastige keuze. Er is volop interesse voor de mandekker, al benadrukt hij zelf het uitstekend naar zijn zin te hebben in Berlijn.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Oranje, Bayern en Feyenoord!