Vlaar en Lens gaan in op keuze tussen Dumfries en Frimpong

Vlaar voorspelt 'verrassing' bij Oranje: 'Daar heb ik heel veel vertrouwen in'

5 juni om 09:09

Ron Vlaar heeft heel veel vertrouwen in Jeremie Frimpong bij het Nederlands elftal. De vleugelverdediger heeft een uitstekend seizoen achter de rug bij Bayer Leverkusen, maar moet vooralsnog Denzel Dumfries voor zich dulden bij Oranje.

Frimpong was afgelopen seizoen goed voor veertien doelpunten en twaalf assists in 47 officiële wedstrijden. Door de goede prestaties van Dumfries in het Nederlands elftal staat Koeman voor een lastig dilemma op de rechtsbackpositie. "Mijn speler van het elftal waar ik gewoon heel veel vertrouwen in heb, is Frimpong", vertelt Vlaar in gesprek met Jeremain Lens in het programma Oranje Road Trip van OnsOranje

"Ik denk dat hij op de rechterflank een verrassing gaat worden voor ons", vervolgt Vlaar. Lens is van mening dat je Dumfries 'niet zomaar' uit de basis kunt halen bij Oranje. "Nee, mee eens. Ik snap ook wel dat het een dilemma is. Ik snap ook wel dat ik daar Kamervragen over zou kunnen krijgen. Ja, ik weet niet. Frimpong heeft het hele jaar gewoon gevlamd bij Leverkusen. Ongeslagen kampioen geworden", reageert Vlaar. 

Het Nederlands elftal begint het EK met een groepswedstrijd tegen Polen op zondag 16 juni. Verder speelt Oranje in de poulefase tegen Frankrijk en Oostenrijk. Voorafgaand aan het EK worden er nog oefenduels afgewerkt met Canada en IJsland.