Sneijder: 'Frenkie de Jong is geen Arjen Robben'

'Frenkie is geen Robben, we mogen niet van hem verwachten dat hij duels beslist'

5 juni om 22:57

Wesley Sneijder is op de bres gesprongen voor Frenkie de Jong. Volgens de 134-voudig international van Oranje is het niet terecht dat men meer assists en doelpunten van de middenvelder verwacht. Toch ziet ook Sneijder een zwakke plek bij de middenvelder van FC Barcelona. 

"Dat vergeten we nog wel eens in Nederland, dat Frenkie geen tien is", steekt Sneijder van wal in De Oranjezomer. "Ik vind hem meer een zes en een controleur die een verbindingsspeler moet zijn. Je kan niet verwachten dat hij bij Virgil van Dijk de bal ophaalt, het hele veld oversteekt en de bal vervolgens in de winkelhaak schiet of een assist geeft. Dat kan je gewoon niet verwachten." Sneijder herhaalt zijn standpunt nog maar eens. "Ik vind Frenkie totaal geen nummer tien, maar goed..."

De overige kritiek die er is op Frenkie, vindt Sneijder overigens wel terecht. "Hij is niet constant genoeg geweest de afgelopen jaren. Dat gaat toch aan je vreten. Frenkie is geen Robben. Die is ook veel geblesseerd geweest, maar heeft wel veel wedstrijden beslist voor zijn clubs. Op het WK stond hij er en was hij bepalend. Die pech heeft Frenkie. Het is een grote voetballer, maar dat mogen we niet van hem verwachten."