Bayern veegt salariseisen Davies van tafel

'Bayern veegt salariseisen Davies van tafel: geen bod van Real Madrid verwacht'

15 juni om 13:54
Laatste update: 15 juni om 13:58

Alphonso Davies en Bayern München gaan komende zomer zeer waarschijnlijk nog niet uit elkaar, meldt de Duitse tak van Sky Sport. Bayern zou het contract van de Canadees international graag verlengen, maar niet tegen de eisen die het management van de linksback stelt.

Davies heeft nog een contract tot medio 2025 in München en Bayern is bereid om Davies ook zonder contractverlenging bij de club te houden. De kans bestaat dan wel dat hij volgende zomer gratis de deur uitloopt. Davies werd de laatste weken veel gelinkt aan Real Madrid. Bayern verwacht niet dat Real deze zomer aan zal kloppen voor de 23-jarige back.

Naar verluidt vroeg het management van Davies om een salaris van twintig miljoen euro per jaar, plus een hoge tekenbonus. Bayern heeft absoluut geen enkele intentie om met dat voorstel akkoord te gaan. Daardoor lijkt een langere verbintenis er voorlopig niet van te komen.

Wanneer Davies volgend seizoen onder de nieuwe manager, Vincent Kompany, terugkeert in zijn topvorm, zal Bayern de situatie opnieuw overdenken. Op dit moment heeft Der Rekordmeister geen haast met Davies. De club heeft onlangs Hiroki Ito van VfB Stuttgart overgenomen die op linksback kan spelen. Verder kunnen ook Raphael Guerreiro en Noussair Mazraoui op die positie uit de voeten.

Bekijk hieronder VP's Oranjekantine met Eljero Elia en Kees Kwakman: