Parry reageert op Vitesse

Parry doorbreekt stilzwijgen en komt met 'handreiking' na 'enorme fout' Vitesse

19 juni om 09:25
Laatste update: 19 juni om 10:47

Coley Parry heeft het stilzwijgen doorbroken na de mislukte overname van Vitesse. In een uitgebreid statement uit de grootste schuldeiser van Vitesse zich over de door de Arnhemmers ingediende begroting. De Amerikaan komt met een 'handreiking'.

Vitesse had tot maandag 17 juni de tijd om een sluitende begroting in te dienen bij de onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB. Voor die deadline werd er geen akkoord bereikt met de nieuwe clubeigenaar. Daarom diende ad interim directeur Edwin Reijntjes een versie met een begrotingstekort van zo’n vijf miljoen euro in.

Een eventuele nieuwe eigenaar moet garant staan voor het tekort van komend seizoen, maar er moet ook een overeenstemming worden bereikt met Parry over het aan hem verschuldigde bedrag. Dat lukte een Amerikaanse en Nederlandse kandidaat voor de overname nog niet.  Volgens de Common Group hebben ze geen voorstel ontvangen. 'Verschillende dingen in de media over de bedragen die genoemd worden zijn niet waar', klinkt het.

Volgens Parry en co. is niet de schuld die Vitesse bij hem heeft de grootste horde, maar het tekort voor komend seizoen. Dat is ook de belangrijkste reden voor alle partijen om zich terug te trekken. Parry ziet het indienen van een begroting met een tekort en zonder garantstelling daarvoor als 'een enorme fout'. 'De licentie op deze manier in gevaar brengen is simpelweg onverantwoordelijk’, schrijft de Amerikaan. 'Beter een realistische, levende club dan een ambitieuze, dode club.'

Parry richt zich ook tot Reijntjes en adviseur Paul van der Kraan. De verwachte uitgaven in de ingediende begroting moeten bijgesteld worden. 'Dat, in combinatie met het kapitaal dat via de ongelooflijke crowdfundingsactie en door de leden van de business club is binnengebracht, is voldoende om het gat te dichten en een sluitende begroting te presenteren.'

Parry komt met 'handreiking' voor Vitesse

De Amerikaan wil ook 'zijn steentje bijdragen' aan het veiligstellen van de licentie van Vitesse. Mochten de Arnhemmers erin slagen om een sluitende begroting in te dienen, dan zal de Common Group de terugbetaling van de lening uitstellen tot juli 2025. 'We hopen dat de andere schuldeisers hetzelfde zullen doen, als ze dat kunnen', klinkt het. Volgens Sportmarketeer Chris Woerts is dit allesbehalve een handreiking van Parry en co.. 'Feitelijk zegt Parry: 'Ik wil nog wel een jaartje wachten, maar ik wil mijn geld met een woekkerrente van twaalf (!) procent terug! Geen handreiking, geen opening, helemaal niets. En Vitesse zit helemaal klem!’, schrijft hij op X.

Familiedag bij Oranje! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: