Daniël Bielica naar NAC

NAC heeft eerste zomerse versterking binnen, keepersdossier kan afgevinkt worden

19 juni om 11:47

NAC heeft met Daniël Bielica (25) een nieuwe doelman binnen. Dat bevestigt de club via de officiële kanalen. De sluitpost komt transfervrij over van Górnik Zabrze.

Bielica is de eerste inkomende transfer van NAC voor het komende seizoen in de Eredivisie. Technisch directeur Peter Maas heeft de taak om de Bredanaars klaar te stomen voor de Eredivisie. Het keepersdossier kan in ieder geval worden afgevinkt. NAC heeft door de komst van Bielica nu weer drie keepers. Pepijn van de Merbel vertrok naar FC Den Bosch. Roy Kortsmit en Tein Troost staan nog wel onder contract bij NAC.

De Poolse sluitpost komt over van Górnik Zabrze, de nummer zes van het afgelopen seizoen in Polen. De 1,91 lange Bielica keepte tot nu toe alleen in zijn thuisland. Eerder werd hij door zijn oude club uitgeleend aan lager geklasseerde clubs als Sandecja Nowy Sacz en Warta Posan.

Maas is in zijn nopjes. "Wij zijn zeer verheugd met zijn komst", aldus Maas op de clubkanalen van NAC. "Hij is een ambitieuze doelman met veel lengte, die ondanks zijn jonge leeftijd al heel wat vlieguren heeft gemaakt in een sterke competitie. We verwachten dan ook dat Daniel zich snel zal aanpassen aan het niveau van de Eredivisie."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!