Zoon van Wamberto 'nu al verder dan zijn vader'

Zoon van Wamberto 'nu al verder dan zijn vader'

Gepubliceerd: vrijdag 30 januari 2009 om 09:58vr 30-01-2009 om 09:58

De aanvaller voelt dat het goed gaat, wanneer hij zijn debuut zal maken blijft echter onduidelijk. "Dat weet je nooit zeker, maar ik merk wel dat ik tegen het eerste team aan zit. Ze boden me niet voor niets een contract aan. Dus in principe zou ik zo doorgeschoven kunnen worden naar het eerste. Maar dat is voorlopig nog niet aan de orde, dat is ook geen punt. Ik ben al wel waar ik wilde zijn, ik lig mooi op schema. Zo was ik zestien toen ik in de A1 terechtkwam, twee jaar eerder dan normaal. Dus als ik gewoon goed blijf spelen, komt het vanzelf wel."

"Ik, want als je de verhalen mag geloven ben ik nu al verder dan mijn vader (foto, red) op zijn negentiende was, zeker qua inzicht. Zo ben ik een veel slimmere voetballer. Mijn vader wil nog veel te veel dribbelen en lijkt soms dan ook meer op een zaalvoetballer."

Een keuze voor een nationaal team heeft de tiener nog niet gemaakt. "Geen idee. Ik mag dan wel in Brazilië zijn geboren en een Belgisch paspoort hebben, maar misschien dat ik ook wel een Nederlands paspoort aanvraag. Ik woon tenslotte al vanaf mijn tiende in Nederland. Maar ja, dat is een moeilijke keuze. Anders dan in België moet je in Nederland dan afstand doen van de Braziliaanse nationaliteit. Dat is niet makkelijk, ook omdat je dan in Brazilië als buitenlander wordt gezien en het moeilijk is om bijvoorbeeld een huis te kopen. Ik ben er dus nog niet uit, al ben ik al wel uitgekomen voor Jong België."

Lees meer over: Jong Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws