El Hamdaoui wil naar de Europese top

El Hamdaoui wil naar de Europese top

09-02-2009 10:01

"De trainer stopte me in het begin vol met opdrachten. Ik voelde me niet vrij als ik op het veld stond, terwijl ik dat juist nodig heb. Ik moet niet aan te veel zaken denken, ik voetbal vooral op gevoel, pas dán kan ik de dingen doen die ik dit jaar heb laten zien", zo zegt El Hamdaoui tegenover het gratis dagblad DePers.

De huidige topscorer van de Eredivisie is dan ook heel erg te spreken over Van Gaal, met wie hij kan praten over zijn rol. "We hebben héél vaak met elkaar gesproken. Op het veld, in de kleedkamer, in zijn kantoor, eigenlijk overal. Meestal waren die gesprekken op zijn initiatief. Ik voelde me te veel bekneld in taken die ik moest uitvoeren. De trainer had zijn mening, die weer anders lag. Maar we discussieerden er wél over, dat kan gewoon bij Van Gaal. Voor mij is dat prettig, want ik wil wel het gevoel hebben dat mijn opvattingen ertoe doen. En dat deden ze ook."

"Het voelt allemaal anders binnen het team. Iedereen is nu bereid voor en met elkaar te vechten", vervolgt El Hamdaoui zijn verhaal.   "Natuurlijk heeft dat met de resultaten te maken, maar ik denk dat ook de karakterologische samenstelling van deze selectie ervoor heeft gezorgd dat iedereen elkaar accepteert."

De aanvaller noemt het afschaffen van de boetepot ook een aspect dat belangrijk is voor de teamgeest. "Dit seizoen is de boetepot afgeschaft, maar ik kan me niet herinneren dat er iemand te laat is gekomen. En als iemand al buiten de afgesproken regels dreigt te vallen, corrigeren de spelers elkaar. Vorig jaar hadden we wel een boetepot en werden de regels veel vaker overtreden."

El Hamdaoui wil het hoogste halen, maar hij weet dat er dan nog flinke stappen gezet moeten worden. "Ik ben beter geworden, maar geloof me, ik ben nog lang niet goed genoeg. Bijna alle aspecten aan mijn spel zijn nog niet zoals ze moeten zijn. Weet je, soms zit ik thuis voor de televisie wedstrijden uit Spanje en Italië te kijken. Dan zie ik Lionel Messi, Samuel Eto'o en Kaká spelen en ga ik later naar bed. Dan staar ik naar het plafond en begin ik tegen mezelf te praten: tjonge, tjonge Mounir, jij stelt in vergelijking met die spelers nog weinig voor. Dan sta ik ?s ochtends op met het idee om na de teamtraining nog voor mezelf te werken. Ik móét wel, want uiteindelijk wil ik ook naar een Europese topclub."