Engelse droom Metgod spat na drie maanden uiteen

Engelse droom Metgod spat na drie maanden uiteen

Gepubliceerd: maandag 9 februari 2009 om 11:42ma 09-02-2009 om 11:42

Portsmouth is de laatste maanden in rap tempo afgezakt in het Premiership. Momenteel bevindt Pompey zich op een zestiende plek, met maar één punt meer dan nummer achttien Blackburn Rovers. Uit de laatste negen wedstrijden verzamelde Adams en consorten slechts twee punten. Onacceptabel zo meent het bestuur van de Zuid-Engelse club.

"Dit is een hele moeilijke beslissing geweest. Tony heeft keihard gewerkt om het tij te doen keren", zo laat een woordvoerder van de club weten op de website van Portsmouth. "De eigenaar van de club en het bestuur vinden dat zij gedurende een periode waarin de resultaten tegenvielen de trainer en zijn assistent voldoende gesteund hebben. Het team heeft goed gespeeld, maar heeft te veel punten laten liggen terwijl het in een winnende positie verkeerde."

Adams was pas sinds oktober van het vorige jaar als hoofdtrainer in dienst van Portsmouth. De oud-international volgde de naar Tottenham Hotspur vertrokken Harry Redknapp op. Voordat hij eindverantwoordelijke werd, werkte Adams al als assistent-trainer bij de club.

Voor oud-Feyenoord Metgod komt er met het ontslag een einde aan zijn 'droom'. De oud-voetballer werd in november aan de trainersstaf van Adams toegevoegd. Ook hij moet nu zijn biezen pakken. Hoofd opleidingen Paul Hart is door de club als interim-trainer aangesteld.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws