Van Bommel: 'Respectvol, maar niet bang'

Van Bommel: 'Respectvol, maar niet bang'

Gepubliceerd: donderdag 26 maart 2009 om 11:08do 26-03-2009 om 11:08

De 47-voudig international is er zich van bewust dat Oranje zaterdag tegen Schotland een grote stap kan zetten richting het wereldkampioenschap van 2010 in Zuid-Afrika. "Het is ongekend dat we ons misschien al zo vroeg kunnen plaatsen", verklaart hij tegenover Voetbal International.

"Je wist van tevoren dat we maar met vijf landen in één poule zitten. Daardoor lag er meteen heel veel druk op de eerste duels. Ik denk dat we met die situatie heel goed zijn omgegaan", verwijst van Bommel naar de gewonnen wedstrijden tegen Macedonië, IJsland en Noorwegen.

Volgens van Bommel ligt het feit dat hij onder Bert van Marwijk vrij gemakkelijk weer in de ploeg is opgenomen aan de goede afspraken die onderling zijn gemaakt. "Er is duidelijkheid", aldus de Bayern-captain. Dan zie je dat je ook makkelijker kunt wisselen of spelers kunt inpassen. De taken zijn goed doorgesproken, de spelers weten precies wat er van ze wordt verwacht. Het zijn juist de ploegen waar ze maar wat doen, waar het fout gaan als ze iemand gaan inpassen."

Van Bommel vreest de Schotland, de tegenstander van zaterdag niet, maar heeft wel respect voor de equipe. "Schotland heeft in de kwalificatiereeks voor het EK 2008 gewoon in Frankrijk gewonnen. Dat betekent dat die ploeg zich heel goed kan organiseren en tegelijkertijd toch nog voldoende dreiging heeft om te scoren. Dat maakt van die ploeg een heel gevaarlijke tegenstander."

Lees meer over:Mark van Bommel

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws