Brazilië met pijn en moeite langs Egypte

15-06-2009 20:00

Aanvankelijk leek het de sterrenformatie weinig moeite te kosten om de eerste drie punten van het toernooi binnen te slepen. Bij rust stond er namelijk een stand van 3-1 op het scorebord.

Die hadden de Brazilianen te danken aan Kaká (5), Luis Fabiano (12) en Juan (37). Tussentijds was Egypte's bekendste speler Zidan verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Na de theepauze veranderde het spelbeeld echter drastisch en kampten de Brazilianen zichtbaar aan een conditiegebrek.

In respectievelijk de 54ste en 55ste minuut profiteerden de Afrikanen dankbaar van de geboden ruimte. Eerst rondde Middlesbrough-middenvelder Shawky beheerst af na een fraaie aanval. Zestig tellen later toonde Zidan zich koelbloedig, oog in oog met doelman Julio Cesar.

Na de gelijkmaker rook Egypte zelfs een aantal keer aan de overwinning, maar het duel kreeg voor de uitdager een dramatische wending. Al Muhamadi haalde in de slotminuut een Braziliaanse inzet weliswaar van de lijn, maar deed dit met de hand. Wat volgde was een strafschop, die door Kaká beheerst binnen werd geschoven.