Eredivisie-fan Prager leeft op in Linz

Eredivisie-fan Prager leeft op in Linz

30-10-2009 08:30

René van Zee
SALZBURG

Prager ontpopte zich tegen Red Bull tot één van de opvallendste spelers. De oud-speler van sc Heerenveen maakt dan ook een uitstekend seizoen door en maakt deel uit van de Oostenrijkse selectie. Dit seizoen scoorde de blonde middenvelder reeds zeven maal.

Bij LASK is hij de motor op het middenveld, een functie die hij enkele seizoenen ook in Friesland vervulde. In 2003 werd Thomas Prager gescout door Heerenveen bij een indoortoernooi in Wenen. Hij kreeg direct een contract bij de Friezen. In 2005/2006 stond hij in de basis, maar twee jaar later verloor hij door de grote concurrentie op het middenveld zijn basisplaats onder Gert Jan Verbeek.

"Ik vind de Nederlandse competitie een hele mooie competitie", zegt de nu 24-jarige middenvelder in vloeiend Nederlands. "Ik vind het jammer dat ik er niet meer speel, maar ik volg het Nederlandse voetbal nog op de voet." Dat Prager onder Verbeek van de basis naar de bank verdween betekent niet dat de speler wrok tegen zijn ex-trainer koestert.

Integendeel zelfs, Prager is blij dat zijn voormalige oefenmeester zo succesvol is in het oosten des lands. "Ik vind het leuk voor Verbeek dat het zo goed gaat bij Heracles", zegt de international. Ook over Heerenveen is de controleur louter positief: "Ik heb hele goede herinneringen aan de club en ook aan de fans."

In 2008 liep zijn contract in Friesland af en moest Prager gedwongen zoeken naar ander emplooi. "Er toonde geen enkele andere Nederlandse club interesse", herinnert hij zich. "Daardoor was ik gedwongen om terug te keren naar Oostenrijk."

Na een redelijk eerste seizoen in Linz heeft Prager er nu helemaal zijn draai gevonden. "Op dit moment gaat het erg, erg goed", zegt hij. Hij is echter niet van plan zijn jaren te slijten in het Alpenland. "Misschien komt er ooit nog eens vervolg in Nederland", besluit hij lachend.