Hiddink is nog kapot van Russische tegenslag

Hiddink is nog kapot van Russische tegenslag

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2009 om 09:14za 28-11-2009 om 09:14

"Niet alleen heb ik na het verlies in Slovenië een paar heel vervelende dagen gehad, het ging eigenlijk veel verder dan ik jaren gewend ben geweest", zegt Hiddink in zijn column. "Een kwestie van veel staren, veel denken en dagen op de automatische piloot doorkomen. In je hoofd speel je die wedstrijd keer op keer na, wetende dat er toch geen goed antwoord komt."

Maar de voetballiefhebber ziet er ook de positieve kant van in. "Dit is zo ongelooflijk binnen geslagen, dat het bijna twee weken later nog heel diep zit. Voor mezelf zegt dat wel iets. Eigenlijk is het een duidelijk en toch ook belangrijk signaal. Als ik makkelijk over deze deceptie heen zou zijn gestapt, dan had dat iets over mijn beleving gezegd. Je bent tenslotte wat ouder, je hebt als coach veel meegemaakt, dus zou je geneigd kunnen hebben om te relativeren."

"Het is verre van dat. Zo blij en gelukkig ik de laatste jaren met mijn successen ben geweest, zo kapot ben ik van deze tegenslag. Daarom kan en wil ik nog helemaal niks over mijn toekomst kwijt. Omdat mijn hoofd er niet naar staat. Met de Russische voetbalbond heb ik contract tot van de zomer, dus is er nog tijd genoeg om daar bij stil te staan", aldus de 63-jarige keuzeheer.

Met Rusland slaagde Hiddink er niet in om het WK in Zuid-Afrika te halen. In eigen huis werd de wedstrijd tegen Slovenië nog met 2-1 gewonnen, maar een paar dagen later werd er in Slovenië een 1-0 nederlaag geleden. Onduidelijk is nu nog wat de trainer in de toekomst gaat doen. Zijn naam wordt in verband gebracht met onder meer Nigeria, Frankrijk, Argentinië en Chelsea, maar ook Rusland wil met hem verder.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws