Van den Boog: 'Ajax-selectie is niet in balans'

Van den Boog: 'Ajax-selectie is niet in balans'

Gepubliceerd: zaterdag 2 januari 2010 om 10:34za 02-01-2010 om 10:34

"Dat wil zeggen dat je dus één, twee of drie killers moet hebben en een communicator. Die hebben we nu niet", vertelt Van den Boog. "Martin riep in het begin van het seizoen al: achterin heb ik zo?n beer van een kerel nodig die niet staat voor mooi voetbal, maar alles tegenhoudt wat hij moet tegenhouden."

"Wat we zien, is dat we voetballers nu wel tot tachtig procent van die kwaliteiten kunnen brengen waar ze moeten zijn. Maar die fysieke, mentale en communicatieve vaardigheden zijn moeilijker aan te brengen. Daarop zullen we moeten scouten. Want we hebben ook krachtpatsers nodig."

Samenwerkingsverbanden met buitenlandse clubs moeten de scouting helpen verbeteren. "We hebben er op den duur één of twee in Brazilië, één in Amerika, één in China. Dan hebben we er één in België, in Scandinavië en in het Oostblok. En natuurlijk Kaapstad. Van daaruit coördineren we de rest. In Scandinavië gaan we ook met een club samenwerken. We stoppen daar geen geld in, maar brengen onze kennis, kunde en knowhow over naar die club om die jeugd daar op te leiden. Op het juiste moment halen we de besten hier naartoe", aldus de Ajax-directeur.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws