Xavi: Het zal een wonderschone show worden

Xavi: "Het zal een wonderschone show worden"

Gepubliceerd: vrijdag 25 juni 2010 om 11:07vr 25-06-2010 om 11:07

"Er is enorm veel druk, omdat we moeten winnen", zo zegt Xavi op het digitale thuis van de FIFA. "We hebben twee goede wedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd speelden we veel beter dan de tweede, maar we hebben niet gewonnen. We moeten altijd optimistisch en denken dat we gaan winnen. We proberen het Spaanse volk blij te maken."

Marcelo Bielsa, bondscoach van Chili, had al aangegeven op de aanval te gaan spelen. "We zijn blij dat ze gaan aanvallen. Chili is een intens team, ze geven je geen ruimte om op adem te komen. Ze blijven druk geven. Ze gaan proberen aan te vallen, wij hebben ons eigen plan. Het is een goed plan, dat al jaren werkt. Het kan ons ver brengen dit WK, het zal een wonderschone show worden."

Bondscoach Vicente del Bosque moet na de nederlaag in het openingsduel winnen om alles in eigen hand te houden. "We zouden nu meer punten moeten hebben", zegt de Spanjaard. "Maar dat is nu eenmaal niet zo. We moeten ons uit deze situatie redden en de knock-outfase bereiken."

Winst is voldoende, bij een gelijkspel is men afhankelijk van Zwitserland en Honduras. "Laten we kijken of we het verdienen om ons te kwalificeren. Er is nu balans, dat is goed. De tegenstanders zijn beter, iedereen kan er binnen no-time uit liggen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws