Anderlecht nadert Genk dankzij Lukaku

31-10-2010 21:10

Anderlecht begon furieus aan de wedstrijd. Binnen acht minuten kreeg Romelu Lukaku al twee opgelegde mogelijkheden, maar de talentvolle aanvaller had het vizier nog niet op scherp staan. In de negende minuut had Sacha Kljestan dat wel. Nadat Mbark Boussoufa de bal op de paal had gemikt, schoot de Amerikaan de 0-1 tegen de touwen.

Ondanks het veldoverwicht van Paars-Wit wist koploper Genk de stand weer in evenwicht te brengen. De thuisspelende formatie onderschepte een aanval van Anderlecht en voormalig Feyenoorder Thomas Buffel profiteerde daar optimaal van. Met een fraaie lob bracht hij beide teams weer in evenwicht. Dat zou ook tevens de ruststand betekenen.

Toch was het uiteindelijk Anderlecht dat de zege naar zich toe wist te grijpen. Tien minuten na rust kopte Lukaku raak op aangeven van Jonathan Legear. In het resterende half uur kreeg Anderlecht de kans om verder uit te lopen, al had Genk ook zomaar opnieuw op gelijke hoogte kunnen komen. Fabien Camus en Buffel konden de 1-2 eindstand echter niet voorkomen.