Transfer Mertens positief voor AGOVV

Transfer Mertens positief voor AGOVV

Gepubliceerd: woensdag 29 juni 2011 om 12:22wo 29-06-2011 om 12:22

De 24-jarige aanvallende middenvelder maakte in 2009 de overstap van AGOVV Apeldoorn naar FC Utrecht. Dinsdag werd bekend dat de Belgische voetballer samen met ploeggenoot Kevin Strootman volgend jaar actief is voor PSV. Interim-manager Ad van Alebeek denkt dat die transfer de club uiteindelijk twee ton oplevert.

Bij de overstap van AGOVV naar de club uit de Domstad bedong AGOVV een bedrag van 250.000 euro bij een eventuele doorverkoop. Daarnaast heeft de club van trainer Hans van Arum recht op opleidingsvergoeding voor de drie seizoenen waarin de international actief was op Berg en Bos. Na aftrek van het totale bedrag waar externe financiers recht op hebben, blijft er een positief bedrag over van twee ton.

Afgelopen seizoen was Mertens goed voor tien treffers en zeventien assists in de Eredivisie, in zijn eerste seizoen in Utrecht kwam hij in de reguliere competitie tot zes goals en vijf assists. In de play-offs voor Europees voetbal was Mertens in vier duels bovendien goed voor een goal en vijf assists.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws