Rummenigge: 'Jacht op Bayern geopend'

Rummenigge: 'Jacht op Bayern geopend'

Gepubliceerd: donderdag 19 januari 2012 om 11:08do 19-01-2012 om 11:08

De bestuursvoorzitter, die nooit te beroerd is zijn mening te geven, drukte de spelers van de Rekordmeister op het hart dat ze zich in een andere situatie bevinden dan vorig jaar. "Voor iedereen moet duidelijk zijn dat vrijdag de jacht op Bayern München zal worden geopend", sprak Rummenigge dreigende taal.

Bayern begint de tweede helft van het seizoen vrijdag bij de verrassende nummer vier van de Bundesliga. "We willen daar meteen een signaal afgeven", aldus aanvoerder Philipp Lahm, die weet dat Bayern drie punten voorsprong heeft op Borussia Dortmund en Schalke 04. "De concurrentie moet direct weten dat we er weer staan."

Voor de 66-jarige Heynckes wordt het een bijzonder duel. De gelouterde oefenmeester was als speler en trainer bijzonder succesvol met de club uit zijn geboortestad. "Ik ben in Mönchengladbach als voetballer groot geworden en heb er mijn eerste stappen gezet als coach. Ik ken veel mensen bij Borussia Mönchengladbach, maar vriendschap telt even niet tijdens die negentig minuten", aldus Heynckes, die zich met Bayern in Qatar voorbereidde op het tweede deel van het seizoen.

"Op de training ziet het er goed uit, maar in de Bundesliga gelden andere wetten", weet Heynckes als geen ander. "Dan is het tempo hoger en krijg je te maken met druk en zenuwen. Mijn spelers beseffen dat ze zich volledig moeten focussen op de wedstrijd van vrijdag." Rummenigge voerde de druk eigenhandig alvast verder op: "Volgens de trainer hebben de jongens een goede voorbereiding gehad. Ik hoop dat ze dat vrijdagavond kunnen bewijzen. Ons doel is niets minder dan de Duitse titel."

(ANP)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws