'Hard ingrijpen' Moniz levert Red Bull punt op

'Hard ingrijpen' Moniz levert Red Bull punt op

08-03-2012 11:32

René van Zee
SALZBURG

De verliespartij van zaterdagavond kwam hard aan in Salzburg. Tevens kwam Moniz daardoor flink onder druk te staan. De hoofdtrainer besloot in te grijpen voor het duel met Wacker. Nadat hij eerder Gonzalo Zarate voor een week uit de selectie zetten, was woensdag Martin Hinteregger kind van de rekening.

De jonge centrale verdediger werd 's nachts gespot in het uitgaanscentrum van Salzburg, Moniz accepteerde dat niet. Hinteregger ontbrak daardoor tegen Wacker. De ingrepen van Moniz waren deels succesvol. Red Bull, met David Mendes da Silva en Rasmus Lindgren in de basis, speelde sterk. Toch moest de ploeg met slechts een punt genoeg nemen (1-1).

"We scoren op het moment veel te weinig. Misschien is het de druk, dat het daardoor niet lukt. We speelden woensdag beter, hebben onverdiend gelijkgespeeld. Zeker wanneer je de niet gegeven strafschop meetelt. Zondag krijgen we tegen Rapid Wien de kans om de leiding in de Bundesliga over te nemen", reageert Moniz.

De club uit Wenen komt zondag op bezoek in Salzburg. Red Bull kan in dat duel weer beschikken over Hinteregger en Christoph Leitgeb. De sterkhouder keert terug van langdurig blessureleed. De achterstand van Red Bull op koploper Rapid bedraagt drie punten.