Geëmotioneerde Schalk verbijt zich op de bank

Geëmotioneerde Schalk verbijt zich op de bank

23-04-2012 08:30

Fabian Eijkhout
BREDA

"Dit is heel erg zuur", zei Schalk nadat hij terugkeerde van een afkoelperiode in de kleedkamer tegenover VoetbalPrimeur. "Zuur dat ik op de bank 'mocht' beginnen. Ik heb me zitten verbijten."

"Dit is geen manier van doen", vervolgde hij zijn verhaal. "Ik train al weken goed, maanden zelfs. Ik doe wat er van me gevraagd wordt en je hoort me niet zeuren. Ik zeur nooit. Ik investeer in mezelf, maar dit doet pijn. Uit bij Twente kreeg ik mijn kans en die ik heb naar mijn idee met beide handen aangepakt. Maar vandaag was het weer over, ik zat gewoon weer op de bank."

Niets gezegd
De jeugdinternational had vooral moeite met het feit dat trainer John Karelse hem niet persoonlijk had ingelicht. "Hij is het niet komen zeggen. Tijdens de wedstrijdbespreking zei hij: 'Santi in de spits, op de plek van Alex'. Het voelde niet fijn, alsof hij zei: 'Alex, bedankt voor bewezen diensten. We hebben je nu niet meer nodig'. Hij heeft niets gezegd. Ik ben een jonge jongen, een compliment op zijn tijd is dan fijn."

Uiteindelijk kreeg Schalk speelminuten als invaller, in zijn ogen echter niet genoeg. "Twintig minuten is veel te weinig. Ik wil graag wat laten zien. De supporters riepen al veel eerder mijn naam. Het is niet zo dat hij me in moet brengen als de fans mijn naam scanderen, maar hij had me bijvoorbeeld wel kunnen laten warmlopen. Dat is dan ook een signaal naar de ploeg: als het nu niet snel anders gaat, breng ik Alex. Nebo (Nebojsa Gudelj, assistent bij afwezigheid van Gert Aandewiel), praat op zo'n moment wel met me."

"Ik wil de trainer overigens niet naar beneden halen", vervolgt Schalk zijn verhaal. "Dat is helemaal niet de bedoeling. Hij heeft mij aan het begin van het seizoen ook de kans en het vertrouwen gegeven, daardoor heb ik de stijgende lijn kunnen pakken. Nu is het gewoon zuur en doet het pijn, dan komen de emoties los."

Einde seizoen
Voor NAC staan er deze voetbaljaargang nog drie reguliere competitiewedstrijden op het programma. De club uit Breda gaat op bezoek bij FC Utrecht en FC Groningen, op de slotdag van de competitie komt RKC Waalwijk op bezoek. Schalk hoopt een rol te spelen. "Ik hoop de laatste drie duels te spelen, dat is goed voor mijn ontwikkeling. Ik voel me ook goed, zit lekker in mijn vel. Ik wil de supporters nog wat laten zien en wil mijn steentje bijdragen in de laatste duels, hopelijk hoeft dat niet in slechts twintig minuten."