Flinke straffen in Italiaans matchfixing-schandaal

Flinke straffen in Italiaans matchfixing-schandaal

Gepubliceerd: vrijdag 3 augustus 2012 om 14:36vr 03-08-2012 om 14:36

Masiello (26, fioto) kreeg naast zijn schorsing een boete van dertigduizend euro opgelegd. De verdediger is schuldig bevonden voor zijn aandeel in het matchfixing-schandaal dat Italië in zijn greep houdt. Voormalig Bari-ploeggenoten Alessandro Parisi (geen club), Marco Rossi (Cesena) en Marco Esposito (Treviso) kregen respectievelijk twee jaar schorsing en tienduizend euro boete, twintig maanden schorsing en twintigduizend euro boete en een uitsluiting van drie maanden en tien dagen.

Coach Bortolo Mutti en technisch directeur Guido Angelozzi hoorden een verbanning van vier maanden, terwijl Filippo Carobbio twee maanden bovenop zijn eerdere straf van twee jaar kreeg. De getuigenis van Carobbio, voormalig speler van Siena, bracht Juventus-trainer Antonio Conte in het verhaal. Conte was destijds coach van Siena. Ook Carlo Gervasoni kreeg een extra maand bij zijn eerdere 23 maanden uitsluiting.

De clubs Sampdoria en Bari werden bestraft met een puntenaftrek van respectievelijk -1 en -5. Cristian Stellini, die deel uitmaakte van Conte's technische staf bij Siena, kreeg een halfjaar extra uitsluiting, bovenop zijn eerdere tweejarige schorsing. De Toscaanse club moet tevens een boete van tachtigduizend euro betalen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws