Van den Brom: De belangen zijn erg groot

Van den Brom: "De belangen zijn erg groot"

27-08-2012 19:51
1

Anderlecht verloor vorige week op Cyprus met 2-1. "Maar ik heb er alle vertrouwen in dat mijn ploeg een goed resultaat kan neerzetten", zei Van den Brom. "De belangen zijn erg groot, maar dat geeft geen extra stress. We zijn een voetballend elftal en moeten zo het verschil proberen te maken."

Limassol is echter stug, weet de oefenmeester. "Zij zijn zeker in staat om een voorsprong te verdedigen. Het werd vorig seizoen niet toevallig kampioen met slechts acht tegendoelpunten. Het is aan ons om die organisatie kapot te spelen."

Van den Brom stuurt zijn elftal niet te aanvallend het veld op. "Ik heb er vertrouwen in dat mijn defensie de nul kan houden. We moeten niet vanaf de eerste seconde beginnen te jagen, want 1-0 is voldoende om door te stoten", aldus de Anderlecht-coach in Belgische media.

Anderlecht ontbreekt al zes jaar in de groepsfase van de Champions League. Daarom gaf Van den Brom afgelopen weekeinde maar liefst acht spelers rust. Die beslissing kostte Anderlecht twee punten tegen Oud-Heverlee Leuven (1-1).