Molhoek stopt: Het is zo gelopen als het is
Enkelproblemen brengen einde aan carrière Molhoek

Molhoek stopt: "Het is zo gelopen als het is"

08-04-2013 17:03

"Natuurlijk had ik me meer voorgesteld van mijn terugkeer bij FC Dordrecht, maar het is nu eenmaal zoals het is. Ik ben niet bedroefd, het is zo gelopen als het is", zegt Molhoek op de officiële website van FC Dordrecht. Molhoek, oud-speler van onder meer RKC Waalwijk, AZ en Vitesse, stapte als vijftienjarig jochie binnen bij Dordt. Komend seizoen draagt hij het shirt van zijn andere jeugdliefde, SHO.

Het oordeel van dokter Van Dijk, specialist op het gebied van enkels, deed Molhoek beseffen dat stoppen met voetballen op het hoogste niveau de beste beslissing was. "Als het beste van de wereld op enkelgebied je afraadt om nog door te gaan wie ben ik dan om dat advies in de wind te slaan", zegt Molhoek. "Afbouwen mag wel op een lager niveau", voegt de middenvelder daar aan toe.

Zijn enkel bleek al enkele jaren een probleem. "In 2010 ben ik tijdens mijn periode bij Vitesse aan de enkel geopereerd. De pijn aan het gewricht bleef echter terugkeren. Als later blijkt dat pijnstillers niet gezond voor je zijn, dan heb ik een probleem want ik heb er veel geslikt. Soms gaat het goed, maar vandaag ging het niet. Toch wil ik proberen om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten."