Vidal viert de 3-0 tegen Internazionale

Juventus ook veel te sterk voor Internazionale
'De Oude Dame' wint verdiend van nummer vijf: 3-1

02-02-2014 22:39

Juventus heeft zondag op eenvoudige wijze afgerekend met Internazionale. Op eigen veld versloeg 'De Oude Dame' de ploeg uit Milaan met 3-1.

Juventus liet tegen Inter zien dat het terecht kandidaat nummer één voor de Italiaanse titel is. De koploper was tegen de nummer vijf van de Serie Avrijwel constant de betere ploeg, mede dankzij uitblinker Andrea Pirlo op het middenveld.

Carlos Tévez miste in de derde minuut al een levensgrote kans. Ruim tien minuten later was het alsnog raak toen Stephan Lichtsteiner een fraaie pass van Andrea Pirlo binnen kopte: 1-0. Vlak na rust vergrootten Giorgio Chiellini en Arturo Vidal de voorsprong naar 3-0. Rolando deed daarna nog wat terug voor Inter.

De voorsprong van koploper Juventus op naaste belager AS Roma is gegroeid naar negen punten. Roma heeft nog wel een duel tegoed, omdat de wedstrijd tegen Parma eerder op zondag na elf minuten werd gestaakt omdat het veld onbespeelbaar werd door de grote hoeveelheid regen.