Vlaar over memorabele Klassieker: 'Ik schreeuwde de emotie van me af'
Verdediger won twee jaar geleden met 4-2 van Ajax

Vlaar over memorabele Klassieker: 'Ik schreeuwde de emotie van me af'

28-02-2014 00:33

Twee seizoenen geleden won Feyenoord voor het laatst van Ajax. In De Kuip werd het toen, mede dankzij drie treffers van John Guidetti, 4-2 voor de Rotterdammers. Ron Vlaar herinnert zich dat duel nog goed.

Vlaar was destijds aanvoerder van Feyenoord. "Je weet wat er tijdens de Klassieker allemaal op het spel staat", zegt de huidige speler van Aston Villa tegen RTV Rijnmond. "Het is heel veel prestige. Dit zijn de wedstrijden die je wil spelen."

In 2012 was het zes jaar geleden dat Feyenoord in eigen huis van Ajax had gewonnen. Toen dat weer eens gebeurde was de vreugde enorm. "Guidetti scoorde in die periode geloof ik drie thuiswedstrijden op rij drie goals. Ongelooflijk en ongekend was dat."

Na het laatste fluitsignaal greep Vlaar de microfoon in het stadion om een feest met het Legioen te bouwen. "Ik zong een liedje, gewoon een beetje brullen. Er kwamen wat oerkreten uit. Ik moest wat emotie van me afschreeuwen. Dat voelde wel goed moet ik zeggen", aldus Vlaar, die zondag niet in het stadion zit. "We spelen met Aston Villa zelf. Dat vind ik wel jammer, ik had de hoop er naartoe te gaan."