Markiet baalt flink: Jammer dat PSV ons helemaal kapot heeft getikt
FC Utrecht-verdediger: "Depay is een lastige tegenstander"

Markiet baalt flink: "Jammer dat PSV ons helemaal kapot heeft getikt"

10-03-2014 11:00

Vraagtekens waren er zaterdagavond veel bij Gevero Markiet. De verdediger van FC Utrecht verloor met zijn ploeg met 1-0 op bezoek bij PSV. Tot de treffer van de Eindhovenaren had FC Utrecht helemaal niets in te brengen, terwijl het na de 1-0 ineens wel probeerde te voetballen. De defensieve kracht snapte zelf niet hoe het allemaal kon, mede daardoor stond hij dan ook met een 'kutgevoel' in de mixed zone.

Fabian Eijkhout
EINDHOVEN

"Ja, ik sta hier echt met een kutgevoel", zei Markiet na afloop van de minimale nederlaag tegenover VoetbalPrimeur. "We hebben zelf niet echt kansen gecreëerd, we kwamen niet aan voetballen toe. Dus wat dat betreft waren we wel kansloos. Pas na de 1-0 achterstand begonnen we te voetballen, maar dat was te laat. Ik denk dat het op de een of andere manier met concentratie te maken had. We weten dat we heel goed kunnen voetballen, alleen voeren we dat niet uit. PSV gaf bovendien ook heel goed druk, bij balverlies meteen. Daardoor hadden we het moeilijk om de bal vast te houden."

Een gebrek aan concentratie. De woorden herhalend verschijnt er een flauwe glimlach op het gezicht van de verdediger. Op bezoek bij PSV beginnen met een gebrek aan concentratie. "Ja, ik snap het zelf ook niet. Ik kan er ook echt niets over zeggen hoe het kan. Ik begrijp het niet. Het is vooral jammer dat PSV ons helemaal kapot getikt heeft, van links naar rechts. We werden moe. Als we dan aan de bal kwamen, konden we niets opbrengen. Na zo lang verdedigen waren we te moe." Toch ging FC Utrecht na de 1-0 van PSV meer voetballen. "De trainer zei het ook in de kleedkamer, dat het toen ineens wel ging. Hoe dat kan? Dat snappen we zelf ook niet."

Als PSV met 5-0 had gewonnen, had FC Utrecht weinig te zeggen gehad. Toch stond Markiet niet met een opgelucht gevoel na afloop van de wedstrijd. "Nee. PSV had veel kansen, maar wij hadden zelf gewoon beter moeten voetballen. Verdedigend stond het wel goed, maar aanvallend konden we niets brengen." Zelf stond Markiet tegenover Memphis Depay, geen makkelijke tegenstander. "Hij is goed. Ik ken hem nog van de jeugd, daar was hij ook altijd goed. Het is irritant voor een rechtsback als een buitenspeler rechtsbenig is. Hij gaat naar binnen en schiet of gaat buitenom en geeft een voorzet. Hij is een lastige tegenstander, maar het ging wel redelijk."

Redelijk gaat het niet op de ranglijst. FC Utrecht staat slechts vier punten voor op hekkensluiter NEC Nijmegen. Markiet weet het, toch is er nog voldoende vertrouwen in een goede afloop van het seizoen. "We moeten naar beneden kijken, dat wel. Maar ik denk dat we zelf vooral hard moeten trainen. Tegen de mindere clubs moeten we punten pakken, anders sta je echt in de gevarenzone. Maar het vertrouwen is er, we moeten gewoon gaan winnen."