Talentvolle doelman tekent bij FC Twente en wijst PSV, Ajax en AZ af

Talentvolle doelman tekent bij FC Twente en wijst PSV, Ajax en AZ af

Gepubliceerd: donderdag 20 maart 2014 om 20:02do 20-03-2014 om 20:02

FC Twente heeft de strijd om Joël Drommel gewonnen. Ajax, PSV en AZ wilden de talentvolle doelman ook graag hebben, maar donderdag zette hij zijn handtekening onder een driejarig contract in Enschede.

De zeventienjarige Drommel komt over van topklasser IJsselmeervogels, waar hij zelfs al zijn debuut in het eerste elftal maakte. Opmerkelijk genoeg maakte hij in het verleden als veldspeler deel uit van de jeugdopleiding van Almere City FC. "Daar ben ik als voetballer begonnen, maar in de C-jeugd ben ik als keeper verder gegaan", legt hij zijn situatie uit op de officiële website van Twente.

Drommel vond de keuze voor FC Twente niet lastig. "Vorige maand heb ik een trainingsstage gevolgd bij FC Twente en een heel goede indruk van de club gekregen. Er was direct een goede klik met de keeperstrainers. Het gevoel bij FC Twente was meteen goed en dat gaf voor mij de doorslag. Komend seizoen sluit ik aan bij FC Twente A1 en hoop ik door te groeien en aansluiting te vinden bij Jong FC Twente."

Technisch manager Cees Lok is verheugd met het vastleggen van Drommel. "We zijn verheugd dat Joël zijn voetbalcarrière vervolgt bij FC Twente. Joël is een zeer talentvolle keeper, die op jonge leeftijd zijn debuut heeft gemaakt in de eerste selectie van Topklasser IJsselmeervogels. Komend seizoen maakt Joël deel uit van de selectie van FC Twente A1 en zal hij betrokken worden bij Jong FC Twente. Met dit opleidingscontract bieden wij Joël de mogelijkheid om zich bij FC Twente verder te ontwikkelen als keeper richting de eerste selectie."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws