Neville-broers, Scholes en Giggs kopen Engelse voetbalclub Salford City

Neville-broers, Scholes en Giggs kopen Engelse voetbalclub Salford City

Gepubliceerd: vrijdag 28 maart 2014 om 08:06vr 28-03-2014 om 08:06

Salford City, een club uit de achtste divisie van het Engelse profvoetbal, komt – wanneer de Football Association groen licht geeft – in handen van vijf Manchester United-iconen. Paul Scholes, Ryan Giggs, Nicky Butt, Gary Neville en Phil Neville zijn voornemens de club over te nemen.

Wanneer alles volgens plan verloopt mag het vijftal zich vanaf de zomer van 2014 eigenaar noemen van de club uit de Northern Premier League Division One North. De vijf spelers, van wie alleen Ryan Giggs nog actief is, hebben een speciale band met Salford City. Zij begonnen hun carrières bij de Engelse club. Door te investeren in Salford City wil het vijftal de regio en de voetbalgemeenschap stimuleren.

"We willen onze ervaring en kennis gebruiken om jong talent aan te moedigen. Dat we dat nu in Salford kunnen doen, maakt het des te mooier", citeert NUSport Giggs in de Engelse media. Welke rollen de vijf gaan vervullen binnen de club is nog niet duidelijk. Scholes, Giggs, Butt en de gebroeders Neville genoten allen een succesvolle carrière bij Manchester United.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws