Van Gaal niet ontevreden: Ik heb schitterende aanvallen gezien

Van Gaal niet ontevreden: "Ik heb schitterende aanvallen gezien"

Gepubliceerd: zaterdag 31 mei 2014 om 22:35za 31-05-2014 om 22:35

Louis van Gaal was niet ontevreden over de test die Oranje zaterdagavond aflegde. Ghana werd met 1-0 verslagen en het Nederlands elftal gaf niets weg. "We hebben zes open kansen gecreëerd en een goal gemaakt", zei de bondscoach na het duel in De Kuip.

Van Gaal was vooral over enkele aanvallen in de eerste helft goed te spreken. "We hebben een fantastische goal gemaakt en ik heb enkele schitterende aanvallen gezien. Het had bij rust 3-0 moeten zijn", aldus de oefenmeester in gesprek met SBS6. "In de tweede helft hebben we minder gecreëerd, maar we hebben niets weggegeven. Helemaal niets."

"Dat is het mooie van dit systeem, want wij creëren altijd wel kansen", vervolgde Van Gaal, die wel een aantal verbeterpunten zag. "Wij zijn veel te onzorgvuldig bij balbezit. Zeker in de eerste helft hebben we heel veel mogelijkheden om kansen te creëren en daar hebben we niet van geprofiteerd. We zochten te snel de diepte. De ruimte daarvoor lag er wel, maar het kan niet altijd. Dan moet je een risicoafweging maken."

Lees meer over: Nederland WK 2014

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws