Robben moet zich inhouden: Het liefst sla ik hem neer

Robben moet zich inhouden: "Het liefst sla ik hem neer"

Gepubliceerd: zaterdag 31 mei 2014 om 22:57za 31-05-2014 om 22:57

Arjen Robben maakte zich zaterdag in De Kuip woedend toen een Ghanese kamikazepiloot wild kwam invliegen. De aanvaller van Oranje bekende na afloop dat hij daardoor flink was geschrokken.

Robben kwam in de eerste helft van het oefenduel met Ghana goed weg toen Rashid Sumaila hem naar de grond werkte. "Dat was even schrikken", zei hij na afloop tegen SBS6. "De scheidsrechter zei dat zo'n actie op het WK een rode kaart waard is, maar dan vind ik dat hij dat hier ook moet doen."

"Het was echt een dwazenactie", vervolgde Robben, die zich flink moest inhouden. "Het liefst sla ik hem neer. Maar je moet je beheersen, dat is ook voetbal." De vleugelaanvaller hield aan de oefenwedstrijd in Rotterdam gemengde gevoelens over.

"We hebben niets weggeven en dat is heel positief. Maar in balbezit moet het beter. We zijn veel te slordig en onrustig. Af en toe word je gedwongen om de lange bal te spelen en dan moet je zien dat je daar de tweede bal weet te winnen. Maar soms hadden we ook wel de kans om op te bouwen en dat moet beter."

"We moeten de bal sneller rond laten gaan en eerder de vrije man zien te vinden. En er mag wat meer overtuiging en lef in. De bal willen hebben en durven voetballen. Ik denk dat dat ook wel belangrijk is", aldus Robben, die wel goed te spreken is over het nieuwe systeem dat Louis van Gaal hanteert.

"Ik voel me daar erg lekker bij. Het is wel even omschakelen in vergelijking met het voetbal dat we bij Bayern spelen. Hier wachten we meer af. We loeren meer op de counter, dan moet je soms wat geduldiger zijn. Ik kom misschien wat minder in het spel voor, maar ik heb wel mijn momenten gehad. In de eerste helft moet ik twee goals maken, maar die bewaren we dan nog maar even", sloot hij met een glimlach af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws